Curiozitati despre epilare

Curiozitati despre epilare definitiva

Poate nu știai că:

Primele ilustrații cu oameni care își îndepărtează părul nedorit de pe corp se găsesc în peșteri si ele sunt datate aproximativ cu 30000 ani în urmă.

4,000-3,000 î.Hr. – perioada când turcii foloseau o mixtură de arsenic, var nestins și amidon numită “rhusma” considerată a fi și primul depilator chimic.

2. î. Hr. – anul în care poetul roman Ovidiu soma femeile să-și îngrijească toaleta. “Astfel încât nici o capra grosolană să nu-și croiască drum pe sub brațe, iar picioarele tale să nu fie dure în peri rebeli.”

Secolul 17 – secolul în care vânătorii de vrăjitoare îndepărtau părul de pe corpul persoanei acuzate. Acest ritual simboliza alungarea protecției diavolului.

1915 – anul unei reclame pentru noul aparat Milady specifica moda femeilor: “axila trebuie să fie la fel de netedă ca și fața”. Aparatele Milady s-au vândut în număr de aproximativ 1 milion în anul 1917.

98% din americancele sub 44 de ani și-au ras picioarele în 1964. Înainte de Primul Razboi Mondial nici o femeie nu făcea asta.

In 1995, FDA a aprobat primul aparat cu laser pentru îndepărtarea părului. Aproximativ 20 de milioane de americance își îndepărtau părul facial o dată pe săptămână în 1999.

76% dintre femeile de nivel mediu social din Australia au raportat în 2008 că ele și-au îndepărtat tot părul pubian cel puțin o dată.